Una missió de l’Eurocambra qüestionada pel seu “biaix polític” visita Catalunya per analitzar la immersió lingüística

Els eurodiputats es reuniran amb famílies, mestres, societat civil, la judicatura i Educació i visitaran dues escoles

Pancarta a favor de la immersió lingüística davant l'escola Turó del Drac de Canet de Mar
Pancarta a favor de la immersió lingüística davant l'escola Turó del Drac de Canet de Mar.

La missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu encarregada d’analitzar el sistema d’immersió lingüística serà de dilluns a dimecres a Catalunya per reunir-se amb les associacions que han qüestionat el sistema, amb famílies, mestres, societat civil, representants de la judicatura i la consellera d’Educació, Anna Simó, entre d’altres.

A més, dimarts visitaran dues escoles del Prat de Llobregat: el Centre d’Educació Especial Can Rigol i l’Institut Salvador Dalí, on s’aplica el 25% de classes en castellà. Els eurodiputats dels grups socialdemòcrata, els Verds i l’Esquerra Unitària han boicotejat obertament la missió per denunciar el seu “biaix polític” i no hi envien membres de forma oficial, sinó només com a “acompanyants”.

Fa temps que socialdemòcrates, verds, l’esquerra unitària i Junts, que està als no-adscrits, denuncien al Parlament Europeu que la presidenta de Peticions, Dolors Montserrat, fa un “ús partidista” del comitè, especialment en temes relacionats amb la llengua catalana o la situació interna a Espanya. De fet, ja el 2020 diversos eurodiputats van enviar una carta a l’aleshores president de la cambra, David Sassoli, per denunciar aquesta situació.

Aquest passat mes de febrer, diversos membres del Parlament Europeu també van decidir abandonar la sala del comitè de Peticions durant un debat sobre la immersió per denunciar que estava esbiaixat, i que només compareixen experts de part. Durant la discussió, alguns d’aquests experts van demanar aplicar un “155 educatiu” i van dir que s’estava “perseguint” als castellanoparlants.

El propi Govern de la Generalitat ha denunciat en més d’una ocasió que la comissió “està sent manipulada amb finalitats partidistes” i amb debats que no responen a arguments “ni pedagògics ni lingüístics”. Divendres, Plataforma per la Llengua va enviar una carta a la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, per queixar-

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari