Illa critica que Mas Guix falti al Consell de Política Fiscal i Financera

El primer secretari del PSC considera que és "obligació" de la consellera "anar-hi personalment"

Salvador Illa

Foto: ACN, Ariadna Comas

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha criticat l’absència de la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, al Consell de Política Fiscal i Financera d’aquest dilluns a Madrid.

Illa ha dit que s’ha de ser als organismes multilaterals per defensar els interessos dels catalans i ha afegit que “no és bo no seure a les taules”. “És un error. És una obligació seva anar-hi personalment”, ha afirmat en declaracions a la SER Catalunya recollides per l’ACN.

També ha lamentat que la situació actual amb l’educació, la sequera i les energies renovables és fruit de 10 anys de “prioritats equivocades”. I ha indicat que el PSC “gairebé té tendinitis d’allargar la mà al Govern”.

Preguntat per la possibilitat que Catalunya tingui un “finançament singular”, el dirigent socialista ha respost que el seu partit defensa un sistema de finançament “just” i un “terreny de joc equilibrat”, el mateix per a tothom, segons ha dit.

El Departament d’Economia ha adduït que el Consell de Política Fiscal i Financera no és un òrgan de debat i, d’altra banda, la Generalitat i el govern central ja tenen oberta una negociació per a un “finançament singular”. Per part d’Economia, hi assistiran el secretari general, Josep Maria Vilarrúbia, i la directora general de Pressupostos, Esther Pallarols.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari