Els comuns volen participar en la taula de diàleg si Aragonès l’obre més enllà del govern català

La líder dels comuns demana a ERC i Junts que "no competeixin" amb les diferents taules

  Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem, durant una roda de premsa al Parlament (ACN)

  La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha defensat que els comuns estiguin a la part catalana de la taula de diàleg si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’obre més enllà del govern català. “Si no és només entre governs, que no només estiguin els independentistes i també puguem estar el catalanisme transversal. Seria bo que el president ens convoqués i ens expliqui com planteja la nova taula”, ha manifestat la líder dels comuns en una entrevista a Ser Catalunya.

  Segons Albiach, Aragonès ha llançat un “globus sonda” dient que ara la taula de diàleg no serà estrictament entre governs com fins ara, i li ha reclamat que, més enllà de fer titulars, expliqui com planteja aquest espai en la nova legislatura espanyola. Preguntada per quina proposta defensarien a la taula, Albiach ha considerat que “el primer que es necessita” és el reconeixement nacional de Catalunya i ha explicat que, per al seu partit, l’horitzó és que els catalans acabin votant sobre l’encaix amb Espanya. També ha defensat que Catalunya tingui un sistema de finançament “singular i bilateral”.

  D’altra banda, la líder dels comuns al Parlament ha assenyalat que cada vegada hi ha una “competició més ferotge” entre ERC i Junts i, en aquest sentit, ha demanat als dos partits independentistes que “no competeixin” amb les diferents taules. Preguntada per la reunió que el 21 de desembre mantindran Aragonès i el president del govern central, Pedro Sánchez, Albiach l’ha emmarcat dins la “normalitat democràtica que s’havia perdut en els últims anys”.

  (Visited 53 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari