Junts i el PSOE es reuniran per primer cop amb el verificador dissabte a Ginebra

El partit independentista anul·la el consell previst per aquell dia

Carles Puigdemont, reunit amb Santos Cerdán el passat 30 d'octubre

Representants del PSOE i Junts per Catalunya es reuniran dissabte, 2 de desembre, a Ginebra (Suïssa), segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN aquest dimecres. Per a poder encabir a l’agenda aquesta reunió, Junts ha anul·lat el seu consell previst per aquell mateix dia.

Serà la primera trobada entre les dues formacions després de la investidura de Pedro Sánchez i també l’estrena del mecanisme del verificador internacional, que totes dues parts han pactat reunir periòdicament.

Fruit de les diferències, l’acord d’investidura establia la creació “d’un mecanisme entre les dues organitzacions” que tindrà caràcter “internacional” i que s’encarregarà “d’acompanyar, verificar i fer el seguiment del tot el procés de negociació i dels acords entre les dues formacions”. La identitat de qui hi ha darrere d’aquest mecanisme de verificació es manté en secret.

En el pacte entre tots dos partits també s’establia que en la primera reunió -que es fixava per al novembre- Junts proposarà la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, i el PSOE “defensarà el desenvolupament ampli” de “l’Estatut del 2006” i el “ple desplegament i respecte a les institucions de l’autogovern i a la singularitat institucional, cultural i lingüística de Catalunya”, recull la mateixa informació.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari