La CUP rebutja participar en la taula de diàleg perquè no s’hi aborda l’autodeterminació

El diputat Xavier Pellicer avança que proposaran la creació d'un observatori sobre l'aplicació de l'amnistia

El diputat de la CUP Xavier Pellicer

La CUP ha descartat, per boca del seu diputat Xavier Pellicer, l’oferiment del president català, Pere Aragonès, de participar en la taula de diàleg entre els governs d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya, perquè no preveu que s’hi abordi l’autodeterminació, que considera que és “la qüestió nuclear del conflicte”. “Si és per avançar en un referèndum, sempre hi serem”, ha afegit el diputat.

Pallicer ha fet aquestes declaracions al programa de RTVE Cafè d’Idees, on també ha avançat que la CUP proposarà al Parlament de Catalunya la creació d’un observatori sobre l’aplicació de la llei d’amnistia amb l’objectiu que “beneficiï el màxim de persones represaliades”.

El diputat cupaire, d’altra banda, ha plantejat quatre “elements de mínims” perquè el seu partit accedeixi a negociar els pressupostos de la Generalitat amb el govern d’Aragonès: solucionar la problemàtica dels desnonaments, regular preus per fer front l’increment del cost de la vida, incidir en els serveis públics com la sanitat, i abordar amb “seriositat i rigor” l'”emergència climàtica”. “Ja n’hi ha prou de Hard Rocks, ja n’hi ha prou de casinos i de quarts cinturons”, ha manifestat sobre la qüestió climàtica.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari