El president del CGPJ titlla de “desproporcionada” la reacció del president Sánchez

Defensa l'actuació del jutge i demana "asserenar les coses" després de "molta inquietud i incertesa"

Vicente Guilarte

Vicente Guilarte, president del Consell General del Poder Judicial, considera “desproporcionada” la reacció de Pedro Sánchez després de cinc dies de reflexió per si seguia en el càrrec de president del govern després que un jutge obrís diligències per una denúncia contra la seva dona, Begoña Gómez.

Guilarte ha realitzat aquestes manifestacions als periodistes abans d’inaugurar aquest dilluns una jornada a la Universitat Complutense sobre “Per què no es renova el CGPJ”, en què han participat els representants de les associacions judicials.

Preguntat per les crítiques del PSOE a la judicatura i, en concret, al jutge que ha obert diligències a Gómez, ha estimat “una mica desproporcionada la relació de causa-efecte que s’ha produït” a la reacció de Sánchez. Defensa l’actuació del jutge i demana “asserenar les coses” després de dies de “molta inquietud i incertesa”.

Guilarte s’ha mostrat pessimista respecte que la decisió de Sánchez d’accelerar la renovació del CGPJ, pendent des de fa més de cinc anys al no arribar a un acord els dos principals grups parlamentaris, els del PSOE i el PP. I creu que no es renova “perquè els polítics volen, els uns i els altres, captar la seva quota de poder a l’àmbit judicial”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari