ERC demana a la JEC que prohibeixi que TVE entrevisti Sánchez aquest vespre

Els republicans acusen el president del Govern de fer un "ús electoralista del càrrec"

Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez se saluden abans de reunir-se al Palau de la Generalitat (ACN)

ERC ha portat a la Junta Electoral Central (JEC) la compareixença que ha ofert aquest dilluns el president espanyol, Pedro Sánchez, l’entrevista que preveu fer-li TVE aquest vespre, i l’enquesta flaix del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Els republicans consideren que tots tres elements evidencien un “ús electoralista del càrrec” de Sánchez, que aquest dilluns ha anunciat que mantindrà el càrrec de president. De fet, ERC ha demanat que la JEC prohibeixi l’entrevista a TVE perquè s’emetrà durant la campanya electoral de les eleccions catalanes del 12-M, i que incoï el corresponent expedient sancionador, si s’escau. ERC reclama que, si finalment s’emet l’entrevista, es compensi la resta de partits de la campanya de les catalanes.

Sánchez ha anunciat aquest dilluns que ha decidit continuar en el càrrec malgrat la “campanya de descrèdit” de què ha assegurat que és “víctima”, juntament amb la seva dona, des de fa 10 anys. El president espanyol ha afirmat que si renunciés al càrrec, donaria la raó als qui aposten per “degradar” la vida política, i ha demanat a la societat una “reflexió col·lectiva” per “obrir pas al joc net”. “He decidit seguir, seguir amb més força si es pot al capdavant de la presidència d’Espanya. No és un punt i seguit sinó un punt i a part, assumeixo el compromís de treballar per la regeneració”, ha sentenciat.

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha denunciat “la comèdia i la cortina de fum” de Sánchez. En una compareixença des de la seu d’ERC, Aragonès també ha acusat Sánchez de jugar amb els sentiments de la gent, i d’haver celebrat un “acte electoral” durant cinc dies.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari