El CGPJ tramita la petició d’empara de García-Castellón per declaracions de Plaja i del secretari d’Estat de Justícia

El jutge de l'Audiència Nacional creu que intentaven influir en el procediment judicial i pertorbar-lo

  El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

  La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat per majoria admetre a tràmit la sol·licitud d’empara formulada pel magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón per les declaracions fetes per la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, i pel secretari d’Estat de Justícia, Antonio Julián Rodríguez, sobre la interlocutòria del 6 de novembre referent a la causa del Tsunami Democràtic. Ambdós tenen ara 10 dies per presentar al·legacions.

  García-Castellón va argumentar en un escrit presentat aquest dilluns que Plaja i Rodríguez tenien la intenció d’influir en el procediment judicial, així com inquietar-lo o pertorbar-lo en l’exercici de les seves funcions jurisdiccionals. En resposta a la petició del magistrat, el CGPJ ha constatat que “pot considerar-se ab initio que existeix fonament suficient per admetre a tràmit la petició”.

  Un cop passin els deu dies perquè Plaja i Rodríguez presentin al·legacions, l’assumpte se sotmetrà de nou a la Comissió Permanent perquè adopti una resolució definitiva. L’acord d’admissió a tràmit ha estat aprovat amb els vots a favor del president i quatre vocals més, mentre que dues vocals han votat en contra.

  Comentaris contra García-Castellón

  La sol·licitud d’empara del magistrat de l’Audiència Nacional es desprèn de les declaracions, la setmana passada, de Rodríguez i Plaja -cadascú per la seva banda- contra García-Castellón. La portaveu del govern català va afirmar que “aquells a qui els toca impartir justícia, alguns, no tots, busquen no només condicionar negociacions polítiques, sinó castigar-les, prevaricant”.

  El secretari d’Estat de Justícia, d’altra banda, va manifestar el següent en una entrevista a Radio Popular: “Quina casualitat que ara, que es podia arribar a un acord per formar govern, imputin els líders catalans! Jo no tinc ni idea de si té raó o no, però quina casualitat que ha de ser aquest dia. Podia haver estat un any i mig abans o un any i mig després, però no, just enmig de les negociacions, si això no és influir…”.

  (Visited 26 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari