L’Audiència Nacional imputa Puigdemont i Rovira pel cas de Tsunami Democràtic

El magistrat García-Castellón ofereix a l'expresident català i a Wagensberg comparèixer voluntàriament abans de cursar un suplicatori, perquè són diputats

Puigdemont, en un moment de l'entrevista de TV3 a Brussel·les

El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha acordat aquest dilluns enfocar la investigació sobre la plataforma independentista Tsunami Democràtic al paper de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, la secretària general d’ERC Marta Rovira i deu persones més, entre els quals hi ha l’actual secretari quart de la Mesa del Parlament de Catalunya, Ruben Wagensberg.

En una interlocutòria de 34 pàgines, el magistrat ofereix comparèixer voluntàriament davant l’Audiència Nacional a Puigdemont, en tractar-se d’un diputat del Parlament Europeu, abans de cursar el suplicatori corresponent, cosa que també fa amb Ruben Wagensberg, diputat a la cambra catalana.

Segons recull l’ACN, el jutge indica que els fets objecte de la investigació podrien qualificar-se, de manera indiciària, com de terrorisme.

La resolució, en concret, acorda citar com a investigats Marta Rovira, Josep Lluís Alay, Oriol Soler, Xavier Vendrell, Marta Molina, Josep Campmajó, Jesús Rodríguez, Jaume Cabani, Oleguer Serra i Nicola Flavio Giulio Foglia.

A més, acorda citar com a testimonis l’aleshores portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i el líder d’EH-Bildu, Arnaldo Otegi, per mirar d’esclarir el que va passar a una reunió a Ginebra, i la participació que hi van tenir els diferents líders que hi van assistir amb relació a la planificació i aparició de Tsunami.

La resolució defensa que resulta necessària la citació de Carles Puigdemont perquè declari sobre els fets objecte d’investigació: “La seva citació, en aquest moment no es podria fer en cap altra condició que no sigui la d’investigat, assistit de lletrat i oferint-li l’oportunitat de defensar-se, atès que l’interrogatori versaria sobre qüestions de caràcter evidentment incriminatori”.

El magistrat García-Castellón argumenta, en vista de l’anàlisi de l’agenda de Josep Lluís Alay, que Puigdemont és una de les persones la presència de la qual a les reunions que es van celebrar a Ginebra els dies 29 a 31 d’agost de 2019, durant les quals es va poder planificar l’actuació de Tsunami, està acreditat indiciàriament.

El seu nom, segons concreta, apareix en un missatge que figura al dispositiu analitzat d’Alay enviat per Jesús Rodríguez. Igualment, la interlocutòria reflecteix que sembla haver assistit a una reunió a Ginebra al·ludida per Marta Vilalta, recull també l’ACN.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari