La Fiscalia rebutja investigar Puigdemont i Marta Rovira en la causa del Tsunami i descarta el terrorisme

No veu acreditat que la plataforma fos un grup criminal organitzat i insta a enviar l’assumpte al jutjat de Barcelona

Carles Puigdemont i Marta Rovira

La Fiscalia rebutja investigar l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en la causa del Tsunami Democràtic. En el recurs que ha presentat contra la resolució de l’Audiència Nacional, el ministeri fiscal no veu acreditat que el Tsunami fos un grup criminal organitzat, ni tampoc el seu caràcter terrorista, motiu pel qual insta a enviar l’assumpte al jutjat de Barcelona. Sobre Rovira, la Fiscalia apunta que “les actuacions que se li atribueixen manquen de tota entitat delictiva, més enllà de la seva simpatia o suport a la plataforma”. Pel que fa a Puigdemont, remarca que no se li atribueixen fets concrets. “Els indicis que es consignen resulten insuficients” per investigar-lo, defensa.

En el seu recurs, la Fiscalia no veu acreditada la participació concertada de més de dues persones en activitats delictives. Dels fets recollits, remarca que només dos tenen clarament rellevància penal: el bloqueig de l’aeroport del Prat i el tall de l’AP-7 a la frontera, i en aquests dos fets només hi veu desordres públics un cop derogat el delicte de sedició.

A parer seu, l’existència de la plataforma Tsunami Democràtic concretada en uns perfils en xarxes socials i en l’elaboració d’una aplicació “no determina per si mateixa l’existència acreditada d’una organització criminal”. “No deixa de ser més que un perfil de Twitter, i en la seva fase més avançada dels fets, una app dissenyada per accedir a codis QR que permetessin el coneixement de comunicats emesos per aquesta suposada entitat”, sosté. La fiscalia conclou que no s’ha aconseguit, si existeixen, identificar els caps de l’organització. En moltes ocasions, continua, el que s’acrediten són simpatitzants partidaris, i no considera possible atribuir a cap dels investigats morts, lesions o danys.

La fiscalia considera que únicament pot declarar-se acreditat que Oriol Soler i Ruben Wagensberg serien els que van redactar comunicats que “en certa mesura podrien marcar el desenvolupament dels esdeveniments”. Només se’ls podria imputar la redacció de comunicats i estar al corrent de què va passant, fins i tot en alguns casos amb antelació, així com intervencions en xarxes a favor del moviment. Ells dos serien “els més clarament implicats” en la plataforma.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari