Aragonès creu que el pacte PSOE-ERC per a la investidura tindrà una valoració “molt positiva” a Catalunya

El president de la Generalitat evita pronunciar-se sobre les negociacions de Junts amb els socialistes

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una atenció als mitjans després de l'audiència privada amb el Papa Francesc (ACN)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dilluns que el pacte assolit la setmana entre PSOE i ERC tindrà una valoració positiva “molt compartida a Catalunya” en els mesos vinents. En una atenció als mitjans des de Roma, on s’ha reunit en audiència privada amb el Papa Francesc, el cap de l’executiu català ha posat en relleu la gestió feta pels republicans per assolir una entesa per a la investidura del socialista Pedro Sánchez.

    Així, Aragonès ha assegurat que l’acord a què van arribar ERC i PSOE la setmana passada és bo per a Catalunya, posant en relleu que molts governs abans que el seu l’havien buscat sense arribar mai a assolir-lo. “Molts han treballat per aconseguir un traspàs integral de Rodalies“, ha destacat el president de la Generalitat, qui ha afegit que “en els pròxims mesos aquesta valoració positiva serà compartida a Catalunya”.

    D’altra banda, el cap de l’executiu català ha evitat fer cap balanç de les converses entre els socialistes i Junts, i tampoc ha detallat si ha parlat amb el pontífex sobre l’amnistia o el seu posicionament respecte a les relacions entre Catalunya i Espanya. “No hem entrat en detalls, no és el que toca en reunions com aquesta”, ha assenyalat Aragonès, que ha considerat que, en tot cas, “serà el Papa qui expressi qüestions del seu interès”.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari