Sánchez dona Rodalies a la Generalitat

Segons ERC, el pacte amb el PSOE implicaria finançament, vies i trens

Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Pedro Sánchez i Pere Aragonès

El PSOE i ERC han tancat un acord per al traspàs de Rodalies, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN. Es tracta d’una de les carpetes pendents per arribar a un pacte global sobre la investidura de Pedro Sánchez. Els republicans asseguren que el document pactat fa referència a un “traspàs integral” per fases i inclou vies, trens, catenàries i un acord per la inversió econòmica. De fet, que hi hagués un traspàs “integral” era una condició que ha posat ERC al llarg de la negociació i que el partit no pensava rebaixar.

La Generalitat, fins ara, tenia les competències d’horaris, freqüències, línies i preus, així com la capacitat per triar operador i l’aplicació de sancions, i Adif era l’encarregada de gestionar les infraestructures i la responsable de la construcció de línies de ferrocarril, de la seva explotació i manteniment. L’acord per Rodalies anirà per fases i requerirà modificacions legislatives, com les vies que travessen diverses comunitats autònomes o connecten amb França, que són titularitat de l’Estat, i les connexions amb ports i aeroports.

Amb la llei d’amnistia acordada i el traspàs de Rodalies encara s’encarrila més un acord entre socialistes i republicans per permetre la investidura de Sánchez. Quedarien pendents altres qüestions com reduir el dèficit fiscal i com avançar cap al referèndum. Fonts d’ambdós partits apunten que avui mateix es pugui presentar un acord per a la investidura de Sánchez.

 

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari