PSOE i Junts creuen documents per “afinar” la llei d’amnistia

Les parts negociadores admeten que només resten pendentes serrells tècnics i que l'acord polític està tancat de fa dies

Carles Puigdemont, reunit amb Santos Cerdán el passat 30 d'octubre

PSOE i Junts han creuat documents aquest cap de setmana per “afinar” la llei d’amnistia, a l’espera de l’acord final que permeti segellar l’entesa i convocar la investidura de Pedro Sánchez, difon l’ACN.

Fonts de la negociació citades per aquesta agència apunten que en les converses s’aborden ara temes “tècnics”, perquè l’acord polític està tancat des de fa dies, després que l’intercanvi de documentació hagi facilitat passos endavant sobre l’abast de la futura llei d’amnistia i aspectes que fins ara els socialistes mantenien fora de l’àmbit d’aplicació de la norma.

Malgrat que estan a Brussel·les tant la cúpula de Junts, representada per Laura Borràs, Jordi Turull i Albert Batet, com el número tres del PSOE, Santos Cerdán, aquest dilluns no hi ha hagut, de moment, una reunió presencial.

L’objectiu de les parts és tancar tots els detalls abans de rubricar l’acord, de manera que fins que els juristes no considerin apte el text no hi haurà signatura, afegeix la mateixa informació. Segons el PSOE, en aquestes converses no s’ha parlat de noms concrets a qui afecta, o no, l’amnistia.

Fonts de Junts citades per l’ACN també han apuntat aquest dilluns al matí que en els últims dies el PSOE ha fet concessions i que si el PSOE no fa passos enrere el pacte es pot segellar ben aviat.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari