Sánchez i Aragonès tanquen un acord per a la llei l’amnistia, que segons els republicans inclou el Tsunami Democràtic

ERC i PSOE esperen segellar "en les pròximes hores" el pacte per a la investidura del president del Govern d'Espanya

Pedro Sánchez i Pere Aragonès es saluden a l'arribada del president de la Generalitat al Palau de la Moncloa (Andrea Zamorano, ACN)
Pedro Sánchez i Pere Aragonès es saluden a l'arribada del president de la Generalitat al Palau de la Moncloa (Andrea Zamorano, ACN).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han tancat un acord sobre la proposició de llei d’amnistia, que segons ERC inclou els fets relacionats amb el Tsunami Democràtic. Els dos presidents han mantingut una conversa telefònica aquest dimarts a la tarda i segons un comunicat conjunt han desbloquejat “els últims detalls” de la llei.

ERC i el PSOE “consideren assolides les seves expectatives i satisfets els seus principis polítics sobre aquesta norma”. La llei es registrarà pròximament al Congrés dels Diputats, previsiblement aquesta setmana, abans del debat d’investidura. La intenció del PSOE és que vagi signada conjuntament pels socialistes, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG.

Fruit d’aquest acord, Sánchez i Aragonès han delegat als seus respectius equips negociadors “el tancament definitiu, les pròximes hores, de l’eventual acord per al suport a la investidura”, un cop l’aprovin els òrgans d’ERC. Aquest acord d’investidura, sostenen les dues formacions al seu comunicat, “contindrà qüestions polítiques i econòmiques per desenvolupar durant la legislatura”.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari