La militància d’ERC avala els pactes amb el PSOE amb un 89% dels vots de la consulta

El 43,61% de les persones amb dret a vot han participat en la votació celebrada aquest divendres

Félix Bolaños i Oriol Junqueras

La militància d’Esquerra Republicana ha avalat aquest divendres els pactes amb el PSOE amb un 89% dels vots de la consulta, segons ha informat el partit. Els pactes inclouen la futura llei d’amnistia, obrir la “fase resolutiva” del conflicte polític, el traspàs integral de Rodalies i avenços econòmics i socials.

L’acord el van segellar aquest dijous el president de la formació, Oriol Junqueras, i Félix Bolaños, membre de la Comissió Executiva Federal i de la Comissió negociadora del PSOE. Els socialistes s’asseguren, així, els vots dels diputats d’ERC al Congrés per tirar endavant una segona investidura de l’actual president del govern en funcions, Pedro Sánchez.

La pregunta que ERC ha plantejat a la militància indicava: “Estàs d’acord que Esquerra Republicana voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez a canvi de la llei d’amnistia, la segona fase de la resolució del conflicte polític per abordar el referèndum, el traspàs integral de Rodalies, compromisos econòmics i propostes per reduir el dèficit fiscal?”.

Els resultats de la votació han estat un 89% de vots a favor, un 9% en contra i un 2% en blanc. En total, han participat en la consulta interna el 43,61% de la militància amb dret a vot.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari