Un jutge de Barcelona no veu delicte que policies es quedin objectes del top-manta

Els quatre guàrdies urbans, assenyalats per Afers Interns, estan suspesos de sou i feina

Guàrdia Urbana (ACN)
Guàrdia Urbana (ACN)

Un jutjat de Barcelona ha denegat l’admissió a tràmit d’un atestat d’Afers Interns de la Guàrdia Urbana que denunciava quatre agents per haver-se quedat productes d’uns venedors del top-manta aquest mes d’agost.

El magistrat ha conclòs que no hi ha delicte i que, a tot estirar, el cos policial ha d’investigar internament el cas, després que l’Ajuntament de Barcelona els suspengués el setembre de sou i feina, difon l’ACN.

Segons l’atestat de la Unitat de Deontologia i Afers Interns, el 5 d’agost passat quatre guàrdies urbans van decomissar a la Rambla de Barcelona diversos objectes que tenien exposades a la venda els manters, els quals van fugir corrent quan van veure la policia i van abandonar la mercaderia.

Els agents, en lloc de fer els tràmits administratius pertinents abans de destruir els productes, suposadament falsificats, se’ls van quedar i no van comunicar el decomís.

Quan el consistori va tenir coneixement de la presumpta manipulació negligent en la custòdia dels productes, va obrir un expedient disciplinari, aturat d’ençà que es va portar l’afer a la Fiscalia, i des de mitjan setembre se’ls van aplicar mesures cautelars.

Ara, un cop tancada la via judicial, es reactiva l’expedient per una possible falta greu o molt greu dels agents, afegeix la mateixa informació.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari