Els Mossos quantifiquen en 133 les baralles tumultuàries a Catalunya en els últims 8 mesos

La policia catalana considera la xifra "normal" i afirma que Catalunya "està lluny" de la situació que viu França

Imatge dels incidents registrats a Molins de Rei (ACN)

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha indicat, en una entrevista a TV3, que en els darrers vuit mesos s’han registrat 133 baralles tumultuàries a Catalunya, unes xifres que ha considerat “normals”, tot assenyalant que els indicadors delinqüencials són similars als de 2019.

Amb tot, ha admès que després de la pandèmia hi ha hagut “un augment de la violència transversal”, exemplificat en episodis com els que han passat a Vic, Manresa i Molins de Rei darrerament. Malgrat això, ha defensat que Catalunya “està lluny” de la situació que viu França.

Sallent ha reconegut que aquest augment de la violència que s’ha detectat té moltes expressions diferents, i que poden anar des del suïcidi fins als disturbis de Molins de Rei de dissabte passat. Ha indicat que els Mossos estan preocupats per aquesta mena de comportaments i ha rebutjat “aquesta forma ociosa d’acabar la festa amb destrosses i amb enfrontaments”, que és el que la policia vol analitzar.

Després d’una reunió d’alts comandaments aquest dijous, el cos va acordar reformular els dispositius de les festes majors i destinar-hi un major nombre d’unitats d’ordre públic. “És un moment de canvi social i volem garantir la cohesió i la convivència pacífica”, ha dit Sallent, que ha apostat per més proximitat i visibilitat.

En aquest sentit, es reforçaran les unitats del cos destinades a ordre públic, BRIMO i ARRO, de forma que no només intervindran en dispositius especials com els que tenen lloc durant els desallotjaments o les manifestacions. “Faran una feina més preventiva i dissuasòria”, ha apuntat el comissari en cap. Així, s’incrementaran els controls i la presència policial en vies ràpides i estacions de tren, en col·laboració i coordinació amb les diferents policies locals.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari