Asens veu “gairebé impossible” que l’amnistia estigui en vigor per a la investidura de Sánchez

El líder del PSOE es reuneix amb la líder de Sumar per tractar de reeditar el govern de coalició

  L'exdiputat d'En Comú Podem Jaume Asens

  El principal negociador de Sumar i exdiputat dels comuns, Jaume Asens, ha situat la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la primera o la segona setmana de novembre, però ha considerat “molt complicat i gairebé impossible” que l’amnistia ja estigui en vigor per a aquestes dates. En una entrevista a TV3 aquest dimecres, Asens ha demanat que es blindi la negociació del “soroll i la retòrica grandiloqüent”, i ha lamentat que hi ha moments en què les coses s’acceleren per la “competició” entre els actors que negocien.

  D’aquesta manera s’ha referit al fet que, la setmana passada, el Parlament avalés que ERC i Junts condicionin la investidura de Sánchez a “treballar” pel referèndum. Tot i això, Asens considera que la situació s’està “reconduint” després de les últimes declaracions de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

  Una cosa és, segons l’exdiputat dels comuns, que durant la legislatura es parli de referèndum, com estableix la Declaració de Pedralbes, i una altra cosa és posar el referèndum com a condició per a una investidura. En aquest sentit, Asens ha posat d’exemple la discreció d’EH Bildu i del PNB en les negociacions i ha demanat “fer un esforç per intentar treballar amb més lleialtat”. “És un problema del catalanisme, que té pocs moments d’unitat i lleialtat”, ha afegit.

  Després que la líder de Sumar, Yolanda Díaz, hagi avisat que l’acord per formar govern amb el PSOE “està lluny”, Asens ha dit que “està lluny, però hi serà”. Segons ha afirmat, les dues coses no són incompatibles i ha donat per fet que hi haurà un pacte per reeditar el govern de coalició. Precisament, aquest dimecres Sánchez i Díaz es reuneixen per tractar de fixar les bases per a un acord d’investidura.

  Pel que fa a les negociacions, l’exdiputat dels comuns ha assegurat que no s’està parlant del repartiment de ministeris, sinó que les converses estan centrades en el programa polític, i ha assenyalat la “llunyania” de les posicions en les polítiques socials que es volen pactar. De fet, la líder de Sumar reclama un acord “ambiciós” en el qual la ciutadania “guanyi drets”.

  (Visited 74 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari