Illa afirma que el referèndum és un “carreró sense sortida”

El líder del PSC descarta una moció de censura però avisa Aragonès que és un mecanisme que ha de "tenir present"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que el referèndum és un “carreró sense sortida” que “aprofundeix en la divisió i la ruptura”. En un acte d’aquest dilluns a Bilbao, organitzat per El Correo, el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya ha insistit que una consulta sobre la independència de Catalunya seria un “immens error”, i que no és el que la ciutadania vol. Salvador Illa ha afegit que, al seu entendre, cal explorar i avançar “en coherència” amb la Constitució.

El líder socialista ha descartat una moció de censura al president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, però ha avisat que és un mecanisme que el cap del govern català ha de “tenir present”. Illa només la contempla en cas que “es paralitzi completament” la comunitat autònoma.

El cap de files del PSC ha subratllat que l’executiu d’Aragonès està “dèbil i sol”, i que no vol buscar altres suports. Així mateix, ha afirmat que l’independentisme és un moviment “minvant”, i que ara mateix ell no dona l’amnistia per feta. Illa ha tornat a apel·lar a la “política útil”, i ha reivindicat que Espanya és “plural”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari