El TEDH rebutja el primer recurs de Puigdemont pel cas del seu escó d’eurodiputat

El tribunal considera que la possible vulneració dels seus drets polítics ja s'ha "reparat"

  El Tribunal Europeu de Drets Humans (Unió Europea)
  El Tribunal Europeu de Drets Humans (Unió Europea)

  El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha rebutjat el primer recurs de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pel cas del seu escó al Parlament Europeu. Segons la notificació a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal amb seu a Estrasburg va inadmetre el passat 7 de juliol la demanda de l’expresident i de l’exconseller Toni Comín contra Espanya per la negativa de la Junta Electoral Central (JEC) a incloure’ls en la llista d’eurodiputats que ha de trametre a l’Eurocambra. El TEDH ha considerat que la possible vulneració dels seus drets polítics ja s’ha “reparat”, ja que el Tribunal Constitucional va reconèixer Puigdemont i Comín com a eurodiputats.

  “El demandant ja ha obtingut el reconeixement de qualsevol presumpta vulneració i l’apropiada reparació a nivell domèstic i, per tant, ja no pot al·legar ser víctima d’una vulneració de la convenció o dels protocols”, va comunicar el jutge Peeter Roosma a l’expresident i eurodiputat de Junts al juliol. És el primer cas de Puigdemont que ha arribat a Estrasburg, i no ha passat el primer filtre.

  Fonts de la defensa expressen “satisfacció interna” tot i la inadmissió a Estrasburg perquè, segons diuen, el Tribunal Constitucional sí que va reconèixer que tenien la condició d’eurodiputats. De totes maneres, l’equip jurídic de Puigdemont i Comín va anar igualment al TEDH per possible vulneració de drets humans, que ara es dona per reparada.

  Puigdemont i Comín van recórrer al TEDH després que el TC desestimés el seu recurs d’empara per la negativa de la JEC a reconèixer-los com a eurodiputats, malgrat que el Parlament Europeu ja els va acceptar el gener del 2020.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari