El TC rebutja el recurs d’empara de Puigdemont i Comín contra l’ordre de detenció

La decisió de la Sala de Vacances s'ha aprovat amb els vots favorables dels jutges conservadors

  Carles Puigdemont i Toni Comín
  Carles Puigdemont i Toni Comín

  La Sala de Vacances del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat rebutjar el recurs d’empara de l’expresident i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, i del també eurodiputat Toni Comín contra l’ordre de detenció nacional del Tribunal Suprem pels delictes de desobediència i malversació. Segons han indicat fonts del TC a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la decisió s’ha pres per la “manifesta inexistència de violació d’un dret fonamental tutelable en empara”.

  La resolució de la sala formada per tres jutges s’ha aprovat amb el vot contrari de la magistrada Laura Díez en considerar que no era una decisió “urgent” i que, per tant, la sala no l’hauria d’haver resolt sense passar pel ple. A més, Díez creu que el recurs d’empara s’hauria d’haver admès.

  No obstant això, els vots favorables dels jutges conservadors Concepción Espejel i César Tolosa han estat suficients per rebutjar el recurs de Puigdemont i Comín. Ambdós han defensat la competència de la Sala de Vacances del TC per decidir si admetre o no el recurs d’empara sense que passi pel ple del tribunal, actualment amb majoria progressista, a diferència de la sala.

  (Visited 114 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari