Coalició Canària i UPN reafirmen el seu suport a la investidura Feijóo

Els navarresos carreguen contra Sánchez pels pactes amb independentistes i Bildu

    La portaveu de Coalició Canària, Cristina Valido, i el de UPN, Alberto Catalán

    Els portaveus de Coalició Canària (CC) i Unió del Poble Navarrès (UPN) han reafirmat aquest dimecres el seu suport a la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, però han dibuixat matisos en les seves posicions. Si bé la canària Cristina Valido ha avisat dels riscos de repetir les eleccions, el navarrès Alberto Catalán no ha descartat la possibilitat d’anar a les urnes de nou.

    “No sé amb quina cara, amb quina excusa i de quina manera”, ha argumentat Valido respecte a una hipotètica repetició electoral. Catalán, en canvi, no ha descartat donar de nou la paraula a la ciutadania i ha carregat contra Pedro Sánchez per acostar-se a l’independentisme basc i català i “blanquejar” els “hereus polítics d’ETA”: “No tot val per mantenir-se al poder”, ha indicat el dirigent d’UPN.

    “Ens dona igual si no prospera aquesta investidura”, ha reconegut Valido, abans d’afirmar que espera que els acords assolits amb Feijóo mantinguin la seva vigència en un futur. Tanmateix, la diputada canària ha admès en el seu torn de rèplica que si finalment la legislatura es posa a caminar, tindrà oportunitat de parlar sovint al Congrés i fer que el seu vot serveixi per atendre les reclamacions de “l’agenda canària” que abandera el seu partit.

    Catalán, en canvi, ha preguntat a Sánchez i al PSOE si li “val la pena” pactar amb “pròfugs de la justícia” i partits que no condemnen els atemptats d’ETA. Dirigint-se a Feijóo, li ha promès el seu vot “per convicció” i davant la situació “d’incertesa política i econòmica” que, a parer seu, encara l’Estat. “Defensem la Navarra foral i espanyola”, ha afirmat, abans de reclamar també l’eliminació de la disposició de la Constitució que ofereix la possibilitat d’integrar aquesta comunitat autònoma al País Basc.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari