Feijóo diu que “no vol” els vots de Bildu i “no entén” el rebuig del PNB

El candidat a la investidura es mostra "sorprès" pel suport dels nacionalistes bascos a l'amnistia

  El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al seu escó del Congrés dels Diputats (ACN)

  El president del PP i candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, ha defensat que “li preocuparia molt” rebre el suport d’EH Bildu, i ha manifestat que “els seus vots els deixo per al senyor (Pedro) Sánchez, jo no els vull”. En el segon dia de debat d’investidura, que certificarà que el líder del PP no té prou suports per ser investit, Feijóo ha respost conjuntament les intervencions d’EH Bildu i el PNB, tal com va fer ahir dimarts a la tarda amb les d’ERC i Junts.

  “Respecto al PNB, a Bildu no”, ha assenyalat Feijóo, que ha considerat que “l’únic partit a Espanya al qual s’hauria de fer un cordó sanitari” és EH Bildu i ha insistit a vincular el partit abertzale amb ETA. Mentre el candidat a la investidura ha rebutjat els vots de Bildu, que no veu equiparable a cap altre partit independentista o nacionalista, ha retret al PNB que hagi rebutjat negociar amb el PP i ha afirmat que “no entén” el posicionament dels jeltzales. De fet, el líder del PP ha qüestionat que els nacionalistes bascos triïn “competir” amb Bildu per influir en el govern de Pedro Sánchez.

  “No entenc com han decidit competir per ser els primers a entregar-se a Sánchez. Veure qui se li apropa més, qui és el soci més fidel”, ha afirmat Feijóo, que ha considerat que “el problema” que tenen els nacionalistes és la formació independentista basca. D’altra banda, s’ha mostrat “sorprès” pel suport del PNB a l’amnistia, i ha afirmat que ha llegit “més declaracions del PNB parlant d’amnistia que d’Euskadi”, fet que creu que els perjudicarà electoralment.

  (Visited 79 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari