Bildu reclama “altura de mires” a les forces que poden permetre un govern progressista

Mertxe Aizpurua retreu a Feijóo la "rancúnia i odi" i critica que no cregui en la "convivència"

    La portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, a la tribuna del Congrés durant el debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo (ACN)

    La portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, ha demanat aquest dimecres “valentia, prudència i ambició” a les forces que poden permetre la formació d’un nou govern d’esquerres. A parer seu, és necessari que les formacions sobiranistes catalanes i basques tinguin “altura de mires” i facin possible un govern en clau progressista que abordi una “agenda plurinacional”.

    “Esperem que tots estiguem a l’altura del moment històric que se’ns presenta i actuem amb altura de mires per no desaprofitar aquesta oportunitat. Poc soroll i molta feina”, ha receptat la dirigent abertzale en una intervenció feta en castellà i euskera a la segona sessió del debat d’investidura del popular Alberto Núñez Feijóo.

    “No donarem cap oportunitat a la dreta, per això no serem obstacle a la conformació d’una majoria plurinacional que pugui permetre la formació d’un govern en clau progressista”, ha detallat Aizpurua. Segons ha argumentat, aquesta predisposició es deu a la intenció de Bildu de prioritzar els “drets i llibertats” i no els “jocs polítics”.

    Al seu segon torn d’intervenció, Aizpurua ha afirmat que entre els motius que motiven el no d’EH Bildu a Feijóo hi destaca també “l’antifeixisme” i la defensa de la classe treballadora. En aquest sentit, ha aprofitat per remarcar el paper “insignificant” dels populars al País Basc el 23-J, resultat que ha comparat amb la pujada de l’esquerra abertzale. De fet, ha afirmat que ni Feijóo, ni el seu partit són capaços “d’entendre” les necessitats dels bascos.

    “Intentaria explicar-li que la pau, la convivència i la reconciliació és un procés molt difícil que necessita molta empatia i valentia, i poca rancúnia i odi, però vostè no creu en la convivència”, ha afegit després d’acusar el PP de creure que la ciutadania està “malalta” per la seva manera de votar i pensar. “Com vostès ni entenen ni respecten al nostre poble i la seva ciutadania, mai comptaran amb el seu suport, i tampoc amb el nostre”, ha conclòs Aizpurua.

    (Visited 28 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari