Elena desmarca ERC de la posició de Tardà, favorable a investir Illa

El conseller reitera que el partit farà oposició, nega que siguin "un bloqueig" i indica que la iniciativa correspon al PSC

Joan Tardà i Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, ha desmarcat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) del posicionament favorable a la investidura del candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, expressat públicament per l’exdiputat del partit al Congrés Joan Tardà.

Després que Tardà defensés al programa Cafè d’Idees (RTVE) que ERC no hauria d’obstaculitzar la investidura, Elena ha insistit que als republicans “ens correspon anar a l’oposició” i “veure quines vies de governabilitat” fixa el PSC.

Elena, entrevistat a El Matí de Catalunya Ràdio, ha manifestat que “nosaltres no som un bloqueig, nosaltres el que diem és que a qui correspon prendre les decisions és a qui ha guanyat, i a ells els correspon començar les converses i veure com se surt d’aquesta situació”.

A la pregunta de si no descarten facilitar o permetre la presidència a Illa, Elena ha respost que “no he dit això”, abans de repetir que “nosaltres ens quedem a l’oposició” i que “no està en el nostre escenari; vull dir, el que els hi correspon ara és a ells”.

Sobre les declaracions de Tardà, Elena ha indicat que “la posició del partit ha quedat molt clara quina és”, però ha evitat dir si des de l’oposició optaran per abstenir-se o votar en contra de la investidura d’Illa, afegint que estan a l’espera de les converses, i insistint que “crear els escenaris de governabilitat” correspon “als altres partits, no a nosaltres”.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari