El PNB reitera el seu ‘no’ al líder del PP: “Entre Feijóo i amnistia, amnistia”

Aitor Esteban insisteix que el PNB no entrarà en cap equació amb Vox

  El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, a la tribuna del Congrés durant el debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo (ACN)

  El portaveu de PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha reiterat aquest dimecres el no de la seva formació a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, a qui ha recriminat que “el seu discurs davant la realitat nacional basca i catalana continua sent la via judicial i la confrontació social, i no es veu cap voluntat d’abordar aquesta qüestió des de la política”. Esteban ha advertit que la seva oposició a l’amnistia i l’anunci de creació del nou delicte de “deslleialtat constitucional” només afegiria “més llenya al foc”, i ha insistit que el PNB no formarà part de cap equació amb Vox.

  En aquest sentit, Esteban ha assenyalat que els “bascs no entendrien” que el PNB facilités la investidura del líder del PP si també està Vox, i ha assenyalat que si el PP volia el seu suport “havia de començar restant els 33” diputats de Santiago Abascal. “La nostra opinió respecte a Vox ha estat sempre clara: estem en contra del seu suport al franquisme i el seu desig de desfer l’Estat de les autonomies”, ha dit Esteban.

  El portaveu del PNB ha acusat Feijóo de no ser un “polític d’Estat” per “llançar arengues contra la meitat de la població del país” i “utilitzar les institucions europees per fer política interna”, i ha advertit el candidat a la investidura que, si la disjuntiva –com va dir la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra- és “entre Feijóo i amnistia”, els nacionalistes bascos ho tenen clar: “amnistia”. Esteban també li ha retret la seva intenció de derogar la llei de la memòria històrica.

  (Visited 53 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari