ERC, Junts, comuns i CUP impulsen al Parlament una comissió d’investigació sobre els policies infiltrats

Consideren que "l'espionatge" ha vulnerat drets fonamentals i suposa una "persecució política clara"

  Roda de premsa d'Alerta Solidària pel cas de la policia infiltrada a Girona

  ERC, Junts, ECP i la CUP han registrat al Parlament una proposta per crear una comissió d’investigació sobre els policies infiltrats en moviments socials i polítics, emparant-se en l’article 67.3 del reglament de la cambra catalana. Per tant, com que la petició és d’un mínim de tres grups parlamentaris, no haurà de ser votada al ple del Parlament i n’hi haurà prou amb l’aprovació de la Mesa després d’escoltar la Junta de Portaveus. La proposta dels grups ha argumentat que “l’espionatge” de policies infiltrats ha vulnerat “drets fonamentals”, i suposa una “persecució política clara, emparada per l’estat espanyol, i il·legal que no pot quedar impune”.

  Les quatre formacions han proposat que la comissió d’investigació tingui una durada de nou mesos des de l’aprovació del pla de treball. Així mateix, els grups han recordat que ajuntaments com els de Girona, Sant Julià de Ramis, Salt, Olot, Banyoles i Figueres han aprovat mocions per instar el Parlament a crear aquesta comissió. El passat 14 de juliol La Directa va destapar un nou cas d’infiltració policial, el quart d’un agent de la Policia Nacional.

  (Visited 15 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari