Un soci del Barça presenta una demanda civil contra la junta de Joan Laporta

Ignasi Prats assenyala que el Barça no ha respectat un acord amb Goldman Sachs pel finançament del Palau Blaugrana

Joan Laporta

Les darreres setmanes de la temporada 23/24 a Can Barça no estan sent gens tranquil·les. L’equip, que tancarà el curs sense títols, viu en una muntanya russa constant, on l’estabilitat i la raó brillen per la seva absència. L’exemple més paradigmàtic d’aquesta situació és la gestió del futur de Xavi Hernández com a entrenador. Després que el club confirmés la seva continuïtat fa unes setmanes, els dubtes han tornat al si de l’entitat i la seva presència a la banqueta per a la propera campanya no està garantida.

Alguns aficionats ja han mostrat el seu desacord amb la directiva a través de càntics durants els partits. I ara, segons ha informat Culémania, un seguidor ha interposat una demanda civil contra la junta de Joan Laporta davant el Jutjat de 1a Instància núm. 34 de Barcelona. Es tracta d’Ignasi Prats, soci número 70.933 del FC Barcelona, que afirma que la junta directiva ha incomplert el mandat de la massa social en relació amb el finançament de l’Espai Barça. Acusa la junta de no haver respectat l’acord del crèdit signat amb Goldman Sachs i altres inversors, i de deixar el nou Palau Blaugrana fora del projecte.

El soci té dubtes amb el finançament del nou Palau Blaugrana 

Prats ja havia expressat el seu descontentament públicament al setembre, declarant que “hauran d’admetre que l’Espai Barça costarà 1.450 milions sense el Palau, hotel, annexos… Reconeixerien que han mentit”. Segons el soci, a l’Assemblea General Ordinària de l’octubre del 2021 es van presentar unes xifres que no es corresponen amb la realitat del projecte.

El finançament del Palau Blaugrana ja va aixecar polseguera fa un any. El Barça va anunciar que 1.071 milions dels 1.450 milions del crèdit de Goldman Sachs es destinarien a la reforma del Camp Nou, amb 179 milions per a costos financers i 200 milions per a contingències. A més, van assegurar que 420 milions estarien disponibles per a la construcció del nou Palau Blaugrana, un Petit Palau i una pista de gel. No obstant, Prats sosté que a l’escriptura pública de Constitució del Fons de Titulització Espai Barça FT es demostra que el Palau, l’hotel i les oficines van ser exclosos del projecte.

El director de l’Espai Barça, Joan Sentelles, va indicar que la construcció del nou Palau no començarà fins a principis del 2025 per la falta d’alguns permisos municipals, i s’espera que les obres finalitzin a mitjans del 2027.

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari