5 dones activistes es querellen per abusos sexuals contra el policia infiltrat a Barcelona

El policia hauria mantingut relacions amb aquestes dones amb la finalitat d'obtenir-ne informació

Les advocades d'Irídia i CGT, Mireia Salazar, Sònia Olivella i Laia Serra, que han presentat la querella en nom de les cinc activistes

Cinc dones activistes han presentat una querella per abusos sexuals contra el Policia Nacional que s’hauria infiltrat en moviments socials i independentistes a Barcelona. En un escrit presentat al jutjat, també atribueixen a l’agent delictes de tortures, descobriment de secrets i contra els drets civils.

Entre el 2020 i el 2022, el policia hauria mantingut una relació amb aquestes dones amb la finalitat d’introduir-se en aquests col·lectius i aconseguir-ne informació.

L’advocada Sònia Olivella considera que els fets són molt greus i assegura que la conducta d’aquest agent podria suposar un delicte de tortura. “S’ha atemptat directament contra la dignitat i la integritat moral de les querellants, amb greus impactes psicosocials i amb una intenció de castigar aquestes dones”.

Les advocades recorden que la infiltració de policies només està justificada legalment quan es fa en casos de crim organitzat o terrorisme i sempre amb una autorització del jutge. Pel que fa al delicte d’abús sexual, l’advocada de la CGT Laia Serra diu que, en aquest cas, el consentiment estava viciat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides