Sánchez diu que la resposta a Milei anirà en consonància amb la “dignitat de la democràcia espanyola”

El president del govern central acusa Abascal de fer una crida a la "violència política"

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha reclamat al president d’Argentina, Javier Milei, una “rectificació pública”, i ha advertit que la resposta de l’Estat a les seves manifestacions anirà en consonància “amb la dignitat que representa la democràcia espanyola i als llaços de germanor que uneix Espanya i Argentina”. Un país que, segons el dirigent socialista, “ara mateix està presidit per un president que per desgràcia no ha estat a l’altura amb les seves declaracions”.

Sánchez creu que les paraules de Milei no representen el “gran poble argentí”, però sí que exemplifiquen el “risc” de la “internacional d’ultradreta” per la justícia social i la convivència. A més, també ha advertit el PP i Vox que “no hi ha peròs” a l’hora de defensar les institucions espanyoles davant els “insults i difamacions que eventualment poden fer mandataris estrangers”, perquè “més enllà de la ideologia hi ha l’educació i el patriotisme”.

El dirigent ha tingut paraules cap al líder de Vox, Santiago Abascal, a qui ha acusat de fer una crida a la “violència política” en el seu discurs de diumenge. “Dir que cal treure a cops de peu i garrotades un govern legítim és antidemocràtic, i exigeix una condemna rotunda per part de totes les forces polítiques, de tots els mitjans de comunicació i del conjunt de la societat”.

Petició als empresaris

Tal com va fer fa uns mesos a Davos, Sánchez ha tornat a demanar al món empresarial que faci “un pas endavant” en la defensa dels valors de la democràcia europea. “Avui reitero aquesta petició, defensem la nostra democràcia, el nostre model de benestar, la justícia social que encarna aquesta economia social i de mercat que és Europa”. “Defensem un model d’èxit com el del nostre país davant els reaccionaris”, ha conclòs.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari