‘Polònia’ (TV3) no vol que Salvador Illa presideixi la Generalitat

Al primer programa després de les eleccions assumeix tots els arguments dels adversaris al candidat socialista: de dretes, titella de Pedro Sánchez i enemic del català

Salvador Illa fa un discurs institucional amb Pedro Sánchez vigilant el que diu al programa 'Polònia' del 16 de maig

Als responsables del programa Polònia de TV3 no els agrada gens la idea que el socialista Salvador Illa sigui el proper president de la Generalitat. Ho van evidenciar en el primer que s’ha emès després de les eleccions del passat diumenge, en les quals el PSC d’Illa va ser el partit vencedor, amb 867.000 vots, un 28% dels electors, i 42 diputats. Polònia va recollir el passat dijous tots els arguments utilitzats pels adversaris del PSC durant la campanya electoral i per intentar frustrar, després del diumenge, un acord de govern que faciliti l’accés d’Illa a la Presidència.

Els guionistes de Polònia van anar directament contra la candidatura d’Illa i el primer gag del programa va ser un suposat discurs seu amb el fons que sol utilitzar perquè els presidents de la Generalitat facin proclames institucionals. La primera crítica va ser per l’ús del castellà en part de les seves intervencions públiques durant la campanya. L’actor que imita Illa va començar dient en català “catalans, catalanes” per passar-se al castellà: “catalanes, catalanas. Lo digo en castellano para que nos entendamos todos”. Després va fer algunes promeses i va dir que invertiria a Rodalies. En aquell moment va entrar el president del govern, Pedro Sánchez, i li va xiuxiuejar alguna cosa. Illa va cridar: “No? Què cabrons!”. Va seguir dient: “No patiu perquè el PSC és un partit catalanista, que defensarà els catalans…”. Sánchez el va interrompre per recriminar-li-ho i Illa va demanar perdó: “m’he vist president i m’ha sortit la vena del partit propi”.

Pedro Sánchez va apartar Illa i va prendre la paraula mentre el líder del PSC es retirava fent-li reverències. “Si em feu president a mi… vull dir, si feu president a Salvador Illa tindreu un govern progrechachi”, va prometre Sánchez adreçant-se a Pere Aragonès.

En gags posteriors van presentar Salvador Illa aprenent l’himne d’Els Segadors, afirmant que el PSC és partidari de la distribució de la riquesa i que per això defensa el Hard Rock, ja que distribuirà la riquesa dels pobres cap als rics i que el PSC va arrasar “de Villanueva a Llorito de Mar” (ironitzant amb una traducció forçada dels noms de les poblacions Vilanova i Lloret de Mar). En aquest darrer gag, que representava la mort del procés, Carles Puigdemont, que moments abans havia dit que “la dignitat no es fa sola” va assegurar que “també és mala sort. Ara que anava a aixecar la DUI. Ho dic en sèrio, eh!”. Cap broma relacionada amb la trama russa del procés en la que està implicat Puigdemont, la fallida operació amb la candidata número 2 de la seva llista o el suport a Israel de Junts malgrat el genocidi que està cometent a Palestina,

El programa va acabar amb Quim Torra, Artur Mas i Pere Aragonès jugant a cartes. Mas es queixava que tots anaven de farol i demanava si no havien après res del procés. Aragonès va recordar que “així portem 12 anys, eh!”.

Tot el programa va estar travessat per contínues crítiques al servei de Rodalies, tema recurrent als programes d’humor polític de TV3 des de fa mesos, agreujat ara amb la incidència del robatori de coure que va provocar el caos al servei ferroviari que depèn del ministeri de Transports el dia de les eleccions.

Polònia no vol que Illa sigui president i creu que Puigdemont té opcions de ser-ho: “Puigdemont riu sota la tofa però obre el pactòmetre i comença a suar”. Illa va dir, però, que és més possible que el jugador del Barça Víctor Roque guanyi la pilota d’or que que el PSC s’abstingui en la investidura del candidat de Junts. Els 284.000 espectadors del programa van rebre un missatge clar: si Illa és investit, Catalunya tindrà un president de dretes, titella de Pedro Sánchez i enemic del català.

(Visited 562 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari