Abascal defensa Milei: “No ha atacat ni la sobirania ni la dignitat d’Espanya”

Alhora, Alberto Núñez Feijóo ha dit que a Sánchez i el president argentí els uneix "una manera de fer política"

El president d'Argentina, Javier Milei, i el líder de Vox, Santiago Abascal (Twitter)
El president d'Argentina, Javier Milei, i el líder de Vox, Santiago Abascal (Twitter)

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha defensat el president argentí, Javier Milei, en el conflicte diplomàtic per les seves paraules contra la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez. “No hi ha hagut cap atac ni a la sobirania ni a la dignitat d’Espanya”, ha volgut deixar clar Abascal aquest dilluns en roda de premsa a la seu del partit. “Els espanyols sí que ens vam sentir atacats quan el president colombià Petro va insultar la història d’Espanya i, a canvi, va ser rebut amb catifa vermella i aplaudit per PSOE i PP al Congrés”, ha etzibat. També ha acusat al dirigent socialista i els seus ministres d’iniciar un conflicte diplomàtic amb l’Argentina per un mer “conflicte particular”. “Una vegada més el PSOE utilitzant les institucions al seu servei”, ha apuntat Abascal.

De fet, el president de Vox ha carregat durament contra el PP per “alinear-se” amb el PSOE en la condemna a les manifestacions de Javier Milei. “El PP s’uneix un altre cop a la pinça del PSOE i no entén la conjuntura internacional. I no és la primera vegada”, ha avisat Abascal. “El 2016 van difamar i menystenir Trump, després van ser Bolsonaro, Meloni, Orban i Netanyahu”, ha recordat. “El PP té una preocupant manca de visió internacional i dificultats serioses per escollir aliats”, ha recalcat Abascal.

Per tot plegat, el líder de Vox ha reclamat amb insistència que el PP de Feijóo “trenqui relacions immediatament” amb el PSOE a nivell espanyol i també a Europa. “No poden continuar amb aquest pacte i esperem que rectifiquin abans del 9 de juny”, ha manifestat Abascal, que ha afirmat desconèixer quines poden ser les mesures del govern espanyol contra l’Argentina de Milei si no hi ha disculpes públiques. “El govern de Sánchez pot fer qualsevol cosa. Són capaços de dir a les empreses que no inverteixin a l’Argentina”, ha ironitzat.

Feijóo iguala a Sánchez amb Milei i assegura que els uneix “una manera de fer política”

D’altra banda, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha igualat a Sánchez amb Milei, afirmant que tots dos comparteixen “una manera de fer política” que manté “segrestats” als ciutadans d’ambdós països. “Sánchez no està per donar lliçons de diplomàcia tenint en compte que el seu govern va començar tot això fent exactament el mateix que avui denuncia”, ha asseverat.

Referint-se al conflicte diplomàtic entre Espanya i Argentina, el popular ha admès que l’executiu espanyol és criticable, però “d’una altra manera”. “Aquesta escalada no porta enlloc i no em representa”, ha reblat.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari