El BNG lamenta que el govern de Sánchez prioritzi el català a la Unió Europea

L'eurodiputada gallega Ana Miranda assenyala que "no hi ha llengües de primera i llengües de segona"

  L'eurodiputada del BNG, Ana Miranda, durant una sessió al ple del Parlament Europeu a Estrasburg (UE)

  El BNG ha lamentat la decisió anunciada aquest dimarts pel ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel Albares, de prioritzar l’oficialitat del català a la Unió Europea respecte al basc i al gallec. “Per nosaltres no hi ha llengües de primera i llengües de segona”, ha apuntat l’eurodiputada de la formació nacionalista gallega, Ana Miranda, a través d’un comunicat.

  D’altra banda, Miranda ha criticat l’absència de terminis per implementar l’oficialitat de les tres llengües i ha demanat que el procés no s’allargui de forma perpètua. “Esperem que sol·licitar un dictamen jurídic sobre les conseqüències de l’oficialitat del gallec, el català i l’eusquera i una anàlisi del seu impacte econòmic no sigui una maniobra que allargui sine die la seva implementació“, ha assenyalat l’eurodiputada del BNG.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari