La Generalitat culpa l’executiu central de l’ajornament de la votació del català a la UE

Patrícia Plaja diu que el govern espanyol ha fet "la feina tard, malament i a contrarellotge"

  La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, en roda de premsa (ACN)

  El govern de la Generalitat de Catalunya ha culpat l’executiu central de l’ajornament de la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec a la Unió Europea (UE). Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha criticat que el govern espanyol en funcions “hagi fet la feina tard, malament i a contrarellotge” i ha lamentat que 40 anys de reivindicacions haurien d’haver estat “suficients”.

  Plaja ha afegit que és la Moncloa qui té “l’obligació i responsabilitat”, que “no ha fet prou”, i que tota la feina recau ara en l’executiu de Pedro Sánchez. En aquest sentit, la portaveu ha reiterat que el govern central ha d'”accelerar, arremangar-se i no escatimar cap esforç ni recurs” per fer entendre als països de la UE que és “just i imprescindible” oficialitzar el català.

  “Els compromisos són per complir-se i això no s’ha fet”, ha criticat Plaja, que ha insistit que avui hi havia una “gran oportunitat” que calia “aprofitar”. “No som on hauríem de ser, i exigim al govern espanyol que faci el que calgui”, ha repetit la portaveu. D’altra banda, Plaja sí que ha celebrat l’ús del català al Congrés i ha aprofitat per demanar al govern de l’Estat que inclogui la llengua catalana “a tots els seus circuits”.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari