La UE ajorna la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec pels dubtes de la majoria dels socis europeus

Els 27 demanen anàlisis jurídiques i de cost i seguiran les converses per abordar la proposta en pròximes reunions

Consell d'Afers Generals de la Unió Europea

La Unió Europea ajorna la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec. Davant els dubtes expressats per la majoria dels socis europeus, la presidència espanyola ha decidit no portar a votació la proposta després de constatar que no tenia la unanimitat necessària per tirar endavant.

Fonts diplomàtiques apunten que el debat ha estat “constructiu”, malgrat haver estat de només 40 minuts. En la discussió hi han intervingut una vintena de països, que han demanat anàlisis jurídiques i de cost de la proposta. Els 27 s’han fet una crida a continuar els treballs per poder tornar a abordar l’oficialitat del català, el basc i el gallec en pròximes reunions.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari