Espanya vol que s’investigui la mort de la cooperant Emma Igual com un crim de guerra

Albares envia una carta a la fiscalia general de la Haia i al ministre d’Exteriors ucraïnès sobre el cas

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel Albares

Espanya vol que s’investigui la mort de la cooperant catalana Emma Igual com a possible crim de guerra. Així ho ha explicat aquest dimarts des d’Estrasburg el ministre d’Afers Exteriors en funcions del govern espanyol, José Manuel Albares.

El ministre ha escrit una carta a la fiscalia general de la Cort Penal Internacional a la Haia i una altra al ministre d’Exteriors ucraïnès, Dimitri Kuleba -perquè la traslladi a la fiscalia del país- demanant que investiguin el cas “com un possible crim de guerra”.

Segons Albares, Espanya està disposada a col·laborar “amb mitjans materials, humans, equips forenses i policials” per recollir totes les proves necessàries. El ministre també ha dit que ha informat als pares d’Igual sobre la decisió.

“Volem que les dues fiscalies que tenen capacitat per investigar aclareixin què va passar i arribin fins al final sobre qui va cometre aquest atac que va causar la mort de la cooperant espanyola Emma Igual”, ha dit Albares en una trobada amb periodistes. Segons Albares, l’objectiu és “evitar que aquest crim quedi impune”.

La cooperant catalana, directora de l’ONG Road to Relief, va morir en un atac a un comboi humanitari a Ucraïna.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari