Albiach veu “imprescindible” l’amnistia i apel·la a la “intel·ligència política” de Junts

La líder dels comuns diu que al PSOE "li falta valentia" i que "se l'ha d'arrossegar" en les negociacions

    La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, en una entrevista amb l'ACN

    La líder dels comuns, Jéssica Albiach, que considera “imprescindible i necessària” l’amnistia, ha apel·lat a la “intel·ligència política” de Junts en una entrevista amb l’ACN, en la qual ha advertit els de Jordi Turull i Laura Borràs que estan “davant d’una responsabilitat històrica” i que tenen “la possibilitat de ser una força determinant” en la legislatura. “Ens han dit que es posen a negociar, confio en la seva paraula i crec en la seva responsabilitat”, ha assenyalat.

    De fet, Albiach s’ha mostrat optimista amb les negociacions perquè hi ha “bona predisposició per totes les parts”, tot i que ha afirmat que al PSOE “li falta valentia”, i no només en la carpeta nacional: “Sempre veiem com els socialistes no fan, sinó que se’ls arrossega o se’ls obliga a fer”. Sobre Junts, la líder dels comuns ha recordat que el partit de Turull “ve de l’antiga Convergència” i que, per tant, “saben fer política, tenen molta escola i han negociat molt a banda i banda amb el partit que toqués a Espanya”.

    Albiach ha assenyalat que la de l’amnistia és la primera carpeta que s’ha posat damunt la taula i que Jaume Asens, que lidera les negociacions, li ha transmès que hi ha “molt bona predisposició per totes les bandes”. Albiach ha assegurat que l’amnistia és “el que permet un nou començament per a Catalunya”, i ha explicat que es treballa amb una llista amb 600 encausats de l’1-O enviada per Òmnium, tot i que no es tanquen les portes “a res”.

    Així, si els encausats del 9-N han de ser coberts per aquesta amnistia o no, “ha de formar part de la negociació”. En tot cas, pensen que ha de cobrir “els líders del procés, els organitzadors de l’1-O i les bases”, i es pot abordar si els policies de l’1-O s’hi han de veure beneficiats. D’altra banda, Albiach també ha recordat que Borràs queda fora de la llista de represaliats d’Òmnium, ja que va ser condemnada per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “Els fets pels quals ella ha estat condemnada no estan relacionats amb l’1-O”, ha dit.

    Pel que fa als terminis polítics, la dirigent dels comuns creu que s’ha de deixar que la negociació “camini”, i ha recordat que una iniciativa sobre l’amnistia es podria tramitar per urgència o lectura única per “accelerar” el ritme. En tot cas, perquè això fos possible, les negociacions “han d’arribar molt madures”, i Albiach també creu que la fórmula final d’amnistia hauria de ser “compartida” per totes les forces i, per tant, no partir de propostes que ja havien estat sobre la taula i s’han tombat.

    (Visited 129 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari