Quin assessor de Puigdemont li ha fet perdre els vots dels catalans amb arrels murcianes?

Aleix Sarri, assessor del grup d’eurodiputats de JuntsxCat des del 2020 i candidat número 3 a la llista d’aquest partit a les properes eleccions europees del mes de juny. El 29 d’abril va publicar un article a naciodigital.cat en què, referint-se a les properes eleccions al Parlament, deia textualment: “El 12 de maig hem de triar entre esdevenir una Múrcia amb sardanes o fer perviure  la nostra nació i la seva llengua per esdevenir una Eslovènia del Mediterrani occidental”.

Reproduït a la xarxa X, aquest article va rebre una gran quantitat de crítiques, moltes d’elles fetes per catalans amb arrels murcianes. “Visca Murcia!!!”, “Sense odi no sabeu viure”, “Murcia val més tu”, “T’ha faltat dir ‘mursianu’ i tot seguit escopir a terra. Sabem llegir, gràcies”, “Ets molt facha”, “Extrema dreta catalana, intentar raonar amb aquesta gent és perdre el temps”, “El vostre odi ja no es pot dissimular”, “Des de Murcia amb amor, mira el que ens afecta el teu supremacisme absurd”, són alguns d’aquests comentaris. Un usuari de X va recuperar unes declaracions d’Oriol Pujol, fill de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol que ha anunciat que votarà Puigdemont, en les quals assegurava que els socialistes volien convertir Catalunya en “una gran Murcia”.

Sarri va respondre a aquestes crítiques amb aquest missatge a X: “Tinc el TL ple d’espanyolistes enfadats per dir que som en una cruïlla entre evolucionar cap a ser una regió castellanitzada i dependent de Madrid (com Múrcia), o cap a esdevenir algun dia un estat dins la UE (com Eslovènia). Sense odi s’entén prou bé”.

Sense odi l’han entès perfectament i és evident que ha aconseguit que si algun català amb arrels murcianes que tenia previst votar Puigdemont llegeix el seu article canviï de papereta el dia 12.

(Visited 509 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari