Oranich considera “una barbaritat” que una hipotètica llei d’amnistia inclogui Borràs

L'advocada recorda que la presidenta de Junts té "altres mesures de gràcia" com l'indult oferit pel TSJC

    La presidenta de Junts, Laura Borràs, després de l'executiva del partit (ACN)

    La presidenta de la comissió de garanties de Junts, Magda Oranich, s’oposa “radicalment” que una hipotètica llei d’amnistia pactada amb el govern central inclogui la condemna a la líder del partit postconvergent, Laura Borràs, per les irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). L’advocada ha reaccionat d’aquesta manera a les paraules de la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, que en una entrevista a l’ACN va defensar que la presidenta del partit hi fos inclosa.

    “És una barbaritat”, ha criticat Oranich en declaracions a Catalunya Ràdio aquest divendres. La jurista ha subratllat que es tracta d’una condemna per un “delicte comú”, i ha assenyalat que hi ha altres mesures de gràcia com l’indult, plantejat pel mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la va jutjar i sentenciar.

    Oranich, que ha precisat que parla com a jurista i no en nom de Junts, ha destacat la diferència entre els indults, que són personals, i una llei d’amnistia, que és general. “L’opinió pública intel·ligent ja ho ha entès”, ha etzibat la membre del Comitè de Garanties, que ha recordat com ella va ser amnistiada després de la dictadura.

    “Un delicte que no té res a veure amb l’1-O, com pot ser un delicte de dret comú, de falsificació de documents, pot tenir altres mesures de gràcia”, ha indicat l’advocada. I ha afegit: “Però una amnistia política, perquè ha actuat políticament, radicalment no”. Més enllà del cas de Borràs, Oranich ha defensat que “una llei d’amnistia no està prohibida per la Constitució” i que, per tant, hauria de ser possible que tirés endavant en el cas de l’1-O.

    (Visited 111 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    1 comentari a “Oranich considera “una barbaritat” que una hipotètica llei d’amnistia inclogui Borràs”

    Feu un comentari