El govern central rebutja l’OPA del BBVA al Sabadell pels “efectes lesius potencials” pel sistema financer

El Ministeri d'Economia tem l'impacte d'aquesta maniobra sobre "la cohesió territorial"

    El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, en una comissió del Congrés dels Diputats

    El govern espanyol ha rebutjat aquest dijous l’OPA hostil del BBVA per prendre el control del Banc Sabadell i ha avisat que pot tenir “efectes lesius potencials” pel sistema financer. Segons han indicat fonts del Ministeri d’Economia, l’operació coneguda aquest matí pot causar un impacte negatiu tant en l’ocupació com en la prestació de serveis financers. A més, apunten que l’excés de concentració bancària generaria un “risc” addicional a l’estabilitat financera.

    “Espanya té actualment un sistema financer fort i solvent. El nostre deure és vetllar per mantenir un sistema financer sòlid, que continuï contribuint al creixement de la nostra economia i a l’agenda d’inclusió financera i protecció dels clients”, remarquen des de la Moncloa. En la mateixa línia s’ha pronunciat també la vicepresidenta segona del govern central, Yolanda Díaz, que ha avisat que l’operació és contrària als interessos d’Espanya i provocarà “més oligopoli”. Segons ha dit la també ministra de Treball en un missatge a les xarxes socials, l’OPA suposa “liquidar” l’entitat catalana, destruirà “molta ocupació” i només beneficiarà els “fons d’inversió estrangers” que controlen el BBVA.

    Des del govern espanyol ressalten també la derivada laboral i territorial d’una eventual unió dels dos bancs espanyols, un moviment d’envergadura que no es veia al sector bancari de l’Estat des dels anys 80. En aquest sentit, el Ministeri d’Economia tem l’impacte d’una fusió d’aquest calat sobre “la cohesió territorial per la presència d’aquestes entitats financeres al territori”.

    Està previst que el ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, valori les darreres informacions sobre l’operació financera al migdia a Madrid. Paral·lelament, totes les mirades estan dipositades en la direcció del BBVA, que oferirà també aquest dijous una roda de premsa per explicar l’OPA coneguda a primera hora d’aquest matí.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari