ERC diu que la carpeta del referèndum s’encetarà quan s’hagi tancat l’amnistia

Joan Queralt aposta per "trobar una certa coordinació d'acció" amb Junts

    Roda de premsa de la candidatura d'ERC al Congrés i Senat, amb Francesc-Marc Álvaro, Pilar Vallugera i Joan Queralt, entre d'altres (ACN)

    El senador d’ERC Joan Queralt ha indicat que la carpeta del referèndum “no es pot encetar” fins que no s’hagi tancat la de l’amnistia. “No pots anar a un diàleg polític havent-hi gent inhabilitada, condemnada, a l’exili o que té el patrimoni familiar i personal en perill pel Tribunal de Comptes”, ha argumentat en una entrevista a El Nacional.

    Queralt ha manifestat que “tot plegat pot semblar més lent”, però que condueix a l’autodeterminació, i ha acceptat que el PSOE no es refereixi com a amnistia: “Si ells no volen emprar la paraula amnistia i prefereixen dir un altre terme que té els mateixos efectes que una amnistia, és exactament igual”, ha afirmat. Preguntat per si el PSOE pot arribar a acceptar la llei d’amnistia, encara que sigui amb un altre nom, el senador ha respost que el partit “ha demostrat tenir un estómac d’acer, i especialment Pedro Sánchez“. “Ell mateix ha demostrat, i no només amb Catalunya sinó també amb el seu propi partit, que se li poden dir moltes coses, però ni covard ni tímid”, ha afegit.

    Al mateix temps, Queralt ha advertit que aconseguir l’amnistia no vol dir que després tot siguin “flors i violes”, però sí que el conflicte es “canalitzarà a la política”. El republicà ha instat Sumar a “exigir” als socialistes l’amnistia, en comptes de limitar-se a fer de “mitjancers” del PSOE amb ERC, i ha apostat per “trobar una certa coordinació d’acció” amb Junts. “Si tots els grups volen el mateix, les estratègies poden tenir tempos diferents, però no poden ser oposades”, ha apuntat.

    (Visited 67 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari