El BBVA diu que el govern espanyol rebutja l’OPA al Sabadell per les eleccions catalanes

L'entitat basca sosté que l'oferta és “excepcionalment favorable" pels accionistes del Sabadell

    Oficines centrals del BBVA (ACN, cedida pel BBVA)

    El president del BBVA, Carlos Torres, s’ha mostrat convençut que el govern espanyol acabarà avalant l’OPA hostil al Banc Sabadell i ha atribuït el rebuig expressat aquest matí pel Ministeri d’Economia al context electoral a Catalunya. “Hi ha eleccions aquest diumenge, hi ha molta politització. Crec que el govern espanyol apreciarà el valor de l’operació”, ha assegurat Torres en una conferència amb analistes. El BBVA ha defensat la transacció perquè l’entitat resultant –”un banc europeu i global”, ha dit- garantirà un “millor suport” a l’economia. L’entitat basca estima que obtenir les autoritzacions dels reguladors portarà un termini de sis a vuit mesos i que tot el procés s’allargarà fins a mitjan 2025.

    El BBVA defensa que l’OPA hostil que ha presentat aquest dijous per adquirir el Banc Sabadell és “excepcionalment favorable” per als accionistes de l’entitat catalana, i destaca que manté la “doble seu operativa” a Sant Cugat del Vallès i a la Ciutat BBVA, a Madrid. El banc basc assegura que tindrà “impactes financers molt positius gràcies a les sinergies rellevants i a la complementarietat i excel·lència” de les dues entitats. En aquest sentit, recalca el lideratge en pimes del Sabadell i el de la banca minorista del BBVA.

    El president del BBVA insisteix que l’oferta és “extraordinàriament atractiva” i apunta que, en cas de produir-se l’absorció, suposaria “una capacitat addicional de concessió de crèdit de 5.000 milions a l’any a Espanya”. A la vegada, donarà lloc a un “dels millors bancs europeus”, amb una quota de préstecs al voltant del 22% a l’Estat (14,8% BBVA i 8,1% Banc Sabadell).

    El banc detalla que els accionistes del Sabadell tindran un 16% de participació de l’entitat resultant. També informa que se’n beneficiaran els del BBVA amb una millora sobre el 3,5% un cop es facin els estalvis associats, i recorda que “continuarà compromès” en distribuir qualsevol excés de capital per sobre del 12%.

    Torres ha admès, en una roda de premsa, que una fusió amb el Banc Sabadell comportaria una retallada de plantilla, però ha mostrat el seu compromís perquè les sortides siguin no traumàtiques, acordades amb els sindicats i amb ofertes atractives per als treballadors que s’hi vulguin acollir. En aquest sentit, el BBVA vol “preservar el millor talent d’ambdues entitats”, i el president de l’entitat ha explicat que les decisions per integrar les plantilles “es guiaran per principis de competència professional i mèrits, sense adoptar mesures traumàtiques i amb totes les garanties”.

    El banc basc calcula que la integració tecnològica s’allargui més enllà d’un any, i defensa que l’adquisició es traduirà “en més finançament per a empreses i famílies i una major contribució a les arques públiques via impostos”.

    (Visited 30 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari