Illa es mostra “en contra” de l’OPA del BBVA al Sabadell perquè suposaria “una excessiva concentració” financera

El candidat del PSC creu que l'operació pot malmetre la inclusió bancària i comportar pèrdua de llocs de treball

Salvador Illa

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s’ha mostrat en contra de l’oferta d’adquisició pública (OPA) del BBVA al Banc Sabadell, que s’ha publicat aquest dijous, perquè suposaria una “excessiva concentració en el sector financer que no és bona pels clients”.

En una entrevista a TV3, Illa també ha assegurat que una operació com aquesta pot malmetre la inclusió financera i social “que garanteixi una atenció presencial” i també pot provocar pèrdua de llocs de treball i de poder de decisió a Catalunya. A banda de les conseqüències, el cap de l’oposició a Catalunya ha lamentat les “formes” de l’operació tot recordant que l’última OPA hostil va ser als anys 90 amb Banesto.

Illa ha recordat que abans d’anunciar-se la intenció d’absorbir el banc el govern espanyol ja plantejava si hi havia prou competència al sector bancari espanyol. De la fusió forçosa en sortiria el segon banc més gran d’Espanya, una entitat que, pel candidat socialista seria “massa gran per deixar-lo caure” quan tingués problemes. “Si hi ha bancs tan grans, si algun dia passa alguna cosa, hem d’anar tots a ajudar-los”, ha dit el també exministre de Sanitat.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari