Asens també rebutja incloure Borràs a una llei d’amnistia

L'exdiputat dels comuns diu que la negociació per a una investidura de Sánchez encara està en una "fase molt preliminar"

    L'exdiputat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, en una atenció als mitjans (ACN)

    El negociador de Sumar i exdiputat dels comuns, Jaume Asens, ha apuntat que incloure la presidenta de Junts, Laura Borràs, a una eventual llei d’amnistia podria fer-la més feble de cara al Tribunal Constitucional (TC). “És una hipòtesi i ho hauríem d’estudiar”, ha dit en una entrevista a RAC 1, en la qual ha indicat que no troba una justificació per incloure Borràs i ha assenyalat que entitats, ERC, la CUP i part de Junts no ho consideren un cas relacionat amb l’1-O.

    En aquest sentit, Asens ha dit que és un cas “molt obert” que està pendent d’un recurs i amb una petició d’indult per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A més, ha recordat que el cas Borràs no està inclòs en la llista de represaliats d’Òmnium, i ha alertat que depèn de la justificació que es faci la llei d’amnistia podria resultar “més fràgil” de cara a un recurs al TC que dona per fet. “Com amb més rigor es faci, més blindada estarà”, ha afegit.

    D’altra banda, el negociador de Sumar ha explicat que no ha començat la negociació per a una investidura de Pedro Sánchez i que encara s’està en una “fase molt preliminar”. Al respecte, ha indicat que s’està parlant de “qüestions metodològiques sense entrar a abordar qüestions de fons”, i ha negat que el PSOE hagi posat una proposta sobre la taula. “L’amnistia pot ser una fórmula, però també n’hi ha d’altres que estem estudiant”, ha afegit.

    Preguntat per la llei d’amnistia, Asens ha assegurat que no s’ha entrat a parlar d’aquesta qüestió en les converses perquè primer cal establir les bases de la negociació, i ha insistit que una amnistia pot ser una fórmula però no l’única. De fet, ha afirmat que l’objectiu hauria de ser “establir un nou inici i posar el marcador a zero” per tal d’intentar pacificar la situació. A parer seu, es tracta d’una “oportunitat històrica” que requereix “sentit de la responsabilitat”.

    (Visited 118 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari