EH Bildu “facilitarà” una Mesa del Congrés “progressista”

Mertxe Aizpurua descarta la proposta de Coalició Canària perquè el PNB presideixi la cambra baixa

    Els diputats d'EH Bildu al Congrés

    La portaveu d’EH Bildu al Congrés dels Diputats, Mertxe Aizpurua, ha garantit que el seu partit “facilitarà” que la Mesa de la cambra baixa tingui una majoria “progressista”, i s’ha mostrat segura que les negociacions “arribaran a bon port”. En declaracions als mitjans després de recollir l’acta de diputada, la portaveu abertzale ha deixat clar que no posaran “línies vermelles” als socialistes.

    Aizpurua ha reafirmat el seu compromís de “tancar portes a la dreta” i ha apostat per conformar “una majoria d’esquerra plurinacional” tant a la Mesa del Congrés com al govern central. En aquest sentit, la portaveu de Bildu ha defensat un òrgan de govern i un executiu “que possibiliti avenços socials i democràtics”.

    La dirigent abertzale ha admès contactes amb Junts, però ha evitat dir “quina ha de ser la seva posició”, i també amb el PSOE, a qui no ha plantejat grans exigències. De fet, les úniques “condicions” de Bildu en les negociacions de la Mesa són de caràcter “tècnic”. “Hem posat algunes condicions, però no són inassumibles en cap cas. Són molt raonables i crec que arribarem a bon port”, ha dit Aizpurua, que també ha deixat clar que mai “han demanat llocs” a la Mesa “ni els volem”.

    Pel que fa a la proposta de Coalició Canària perquè el PNB presideixi el Congrés, la portaveu de Bildu ho ha descartat i no ha entrat a valorar-ho perquè aquesta opció “no està damunt la taula ni com a possibilitat”.

    (Visited 54 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari