Calviño descarta que el PNB presideixi la Mesa del Congrés

La vicepresidenta primera en funcions defensa que la cambra baixa estigui presidida per algú del PSOE

    La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, durant la roda de premsa posterior al primer Ecofin que ha presidit (UE)

    Foto: Unió Europea

    La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics en funcions, Nadia Calviño, ha tancat la porta a la proposta de Coalició Canària perquè el PNB presideixi la Mesa del Congrés dels Diputats. En una entrevista a TVE aquest dilluns, la titular d’Economia ha considerat que “hauria de ser una persona del PSOE” qui presideixi la cambra baixa.

    En aquest context, Calviño ha assenyalat que hi ha “negociacions constants” i ha defensat que siguin “discretes” per arribar a bon port. “En general, a la vida política espanyola, no ve malament una mica de discreció i sobretot diàleg intens entre tots els grups polítics”, ha assegurat la vicepresidenta, que ha indicat que l’objectiu és “conformar una Mesa que reflecteixi la pluralitat i la majoria progressista que va sortir de les urnes”.

    Així doncs, a tres dies de la constitució del Congrés, aquest dijous, i amb la renúncia de Meritxell Batet, encara és una incògnita qui presidirà la cambra baixa. D’altra banda, Calviño no ha volgut contemplar un escenari de repetició electoral perquè ha afirmat que no és “desitjable”.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari