Junts convoca una reunió dijous per decidir la seva posició sobre la Mesa del Congrés

Turull insta a mantenir un silenci total sobre les negociacions, com ha decidit Puigdemont

  El secretari general de Junts, Jordi Turull, en l'acte de final de campanya de Junts (ACN)

  El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha convocat una reunió telemàtica de la comissió executiva del partit aquest dijous, hores abans de la constitució de la cambra baixa, per discutir la posició que prendran en la votació de la Mesa del Congrés dels Diputats. Segons ha avançat El Periódico, Turull ha instat a mantenir un silenci total sobre les negociacions, i ha emfatitzat que “tot està per fer i tot és possible”.

  L’estratègia de silenci es basa en la decisió de Carles Puigdemont, líder de Junts, de liderar les negociacions i evitar interferències internes. Mentre alguns membres del partit busquen un enfocament pactista per negociar amb Pedro Sánchez a canvi d’avenços en l’autogovern, altres, inclosa la candidata Míriam Nogueras i Puigdemont, advoquen per una posició més ferma, exigint amnistia per als processats pel procés independentista i el dret d’autodeterminació.

  Des del partit asseguren que el silenci mediàtic és necessari per aconseguir unitat interna i aprofitar la incertesa en altres forces polítiques a causa de la manca d’informació sobre la postura de Junts. Donada la magnitud de les diferències entre el PSOE i Puigdemont, la negociació de la investidura es preveu complicada i lenta. L’expresident de la Generalitat de Catalunya ha demanat “paciència, perseverança i perspectiva” en un tuit publicat aquest dilluns.

  En relació amb les votacions al Congrés, Junts ha insinuat a Twitter que no actuarà a canvi de promeses específiques, com ara la garantia de l’ús del català a les Corts o la predisposició del PSOE a atorgar a JxCat i ERC un grup parlamentari, fins i tot si les condicions legals no es compleixen.

  (Visited 59 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari