BComú critica que el govern de Collboni “desmantelli” la pacificació al carrer de Pelai

Janet Sanz afirma que el nou executiu municipal socialista no té "rumb ni model de ciutat"

    Janet Sanz
    Janet Sanz

    La portaveu de Barcelona en Comú (BComú), Janet Sanz, ha criticat que el govern municipal del PSC “desmantelli” la intervenció urbanística al carrer de Pelai per pacificar-lo, després que aquest dilluns comencessin les obres per crear 64 places d’aparcament de motos, 72 de bicicletes i 20 de càrrega i descàrrega. Sanz, que era tinenta d’alcaldia d’Urbanisme en l’anterior mandat, creu que aquesta intervenció és un “retrocés” en el model de ciutat, i no hi troba sentit més enllà de les “gesticulacions” del govern de Jaume Collboni.

    “No té rumb ni model de ciutat”, ha afirmat Sanz sobre l’executiu municipal del socialista, en una entrevista a RAC 1. En aquest sentit, l’extitular d’Urbanisme ha destacat que tenien un projecte consensuat amb els comerciants i els veïns del carrer, que incloïa el carril bici segregat per unir l’Eixample i Ciutat Vella.

    Els treballs al carrer de Pelai s’allargaran una setmana i es faran al costat mar. Les reformes no modificaran els carrils de circulació ni tampoc canviaran l’espai per a vianants a la vorera, i els contenidors de neteja també s’incorporaran al mateix cordó de serveis, cosa que garantirà l’accés de vehicles. Segons el consistori, les obres donen resposta a la demanda de més places d’estacionament per a bicicletes i motocicletes al centre de la ciutat i, alhora, incrementaran els espais de càrrega i descàrrega en un dels carrers més comercials de Barcelona.

    El tram situat entre la plaça Universitat i el carrer de Balmes concentrarà les places de càrrega i descàrrega, i mantindrà els actuals espais per a contenidors. Entre el carrer de Balmes i la plaça de Catalunya es configurarà un doble cordó de serveis. En aquest tram les places de càrrega i descàrrega es mantindran a l’espai de la calçada més proper a la circulació, i a l’espai a tocar de la vorera s’hi crearan noves places d’aparcament de bicicletes i motocicletes.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari