Pelai elimina l’urbanisme tàctic per fer-hi aparcaments

El govern de l'Ajuntament de Barcelona justifica el canvi en l'ús "inexistent" de l'espai de vianants

Carrer Pelai de Barcelona

Al carrer Pelai de Barcelona se li ha acabat l’urbanisme tàctic, aquest dilluns han començat les obres per crear 64 places d’aparcament de motos, 72 de bicicletes i 20 de càrrega i descàrrega. Els treballs s’allargaran una setmana i es faran la banda mar del carrer.

Les obres donen resposta a les demandes de més places d’estacionament per a bicicletes i motocicletes al centre de la ciutat i, alhora, permeten incrementar els espais de càrrega i descàrrega en un dels carrers més comercials de Barcelona.

El tram situat entre la plaça Universitat i el carrer Balmes concentrarà les places de càrrega i descàrrega i mantindrà els actuals espais per a contenidors; mentre que entre Balmes i la plaça de Catalunya es configurarà un doble cordó de serveis. En aquest tram les places de càrrega i descàrrega es mantindran a l’espai de la calçada més proper a la circulació i a l’espai a tocar de la vorera s’hi crearan noves places d’aparcament de bicicletes i motocicletes.

Per tal que els usuaris de bicicleta i moto puguin accedir a aquests aparcaments es configurarà espai específic, que discorrerà entre l’espai per la càrrega i la descàrrega i les mateixes places d’aparcament.

Les reformes no modificaran els carrils de circulació, ni tampoc canviaran l’espai per a vianants a la vorera. Els contenidors de neteja també s’incorporaran al mateix cordó de serveis, cosa que permetrà garantir l’accés de vehicles als carrers del barri i als aparcaments.

Segons ha informat l’Ajuntament, aquesta actuació reemplaçarà la que s’havia fet a la calçada, amb caràcter tàctic i provisional, és a dir, l’espai per a vianants que es va guanyar durant la pandèmia. “Durant aquests dos anys s’ha vist que ha tingut poc ús, pràcticament nul, per part dels vianants”, ha assegurat la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet. Per això, el consistori “ha pres la decisió de transformar l’espai i donar-li un ús imprescindible a la zona”.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari