La darrera enquesta del CIS torna a situar el PSOE 1,4 punts per davant del PP

Els socialistes i Sumar aconseguirien el 47,1% dels vots, i els populars i Vox el 42,6%

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al plató del cara a cara a Atresmedia (ACN)

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha fet públic aquest dilluns una enquesta flash, coincidint amb l’últim dia en què es poden publicar sondejos, que situa de nou el PSOE com a força més votada amb el 32,2% d’estimació de vot, 1,4 punts per davant del PP, que es quedaria amb el 30,8%. La plataforma de Yolanda Díaz, Sumar, seria tercera força amb el 14,9% dels sufragis, i Vox la quarta amb l’11,8%.

Per blocs, l’esquerra (PSOE i Sumar) aconseguirien el 47,1% dels vots, mentre que la dreta (PP i Vox) es quedaria amb el 42,6%. ERC seria cinquena força amb el 2,1% dels vots i Junts sisena amb l’1,4%. La CUP es quedaria amb el 0,6% dels sufragis.

L’enquesta es va fer mitjançant 8.798 entrevistes entre el 10 i el 12 de juliol, de manera que recull els efectes del cara a cara entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del PP, Alberto Núñez Feijóo.

El CIS flash estableix poques variacions respecte al baròmetre del mes de juliol pel que fa a les grans formacions espanyoles. Recull un ascens del vot del PSOE (del 31% del baròmetre de juliol al 32.2% de la flash) i del PP (del 29,6 al 30,8%), però manté la mateixa a distància d’1,4 punts.

Sumar, que tenia el 15,5% dels vots al baròmetre de juliol i ara passaria a tenir-ne el 14,9%, manté la tercera posició, i Vox fins i tot guanyaria una dècima passant de l’11,7% del juliol a l’11,8% de l’enquesta flash.

Pel que fa als partits independentistes, el CIS dibuixa una recuperació del vot d’ERC, que havia caigut fins a l’1,7% d’estimació de vot al juliol i que ara captaria un 2,1% dels vots. També un repunt de Junts, que passa de l’1,1% al juliol a un 1,4% a l’enquesta flash. La CUP es manté amb el 0,6% d’estimació de vot.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari